بهشت بهشتیان آخرین مطالب صفحات وبلاگ حقوق والدین از نظر اسلام: یکی از دستورات حقوقی اسلام رعایت حقوق والدین است که خداوند در آیات مختلف قرآن به آن اشاره فرموده است. در پنج جای قرآن، بعد از توحید، احترام به والدین ذکرشده است. و از این تعبیرها استفاده میشود که میان این دو ارتباط تنگاتنگ و پیوندی عمیق وجوددارد. در حقیقت میتوان گفت که چون بزرگترین نعمت، نعمت حیات و هستی است، که آن نیز از ناحیه خداست، در مراحل بعد به پدر و مادر ارتباط پیدا کرده است. زیرا که فرزند حیات خودرا مدیون پدر و مادر است. بنابراین ترک حقوق آنها در ردیف شرک به خداوند آمده است.
پاورقی: 1. بقره:83.2. مریم:14. 3. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج 16، ص 25. موضوع مطلب : والدین ، حقوق والدین، پدر و مادر،مقام والدین ، جایگاه والدین، بهشت بهشتیان بهترین کارهایی که می توان در جوانی انجام داد :
مقدمّه: یک انسان در مجموعة عمر طبیعی خود، مانند فصل های یک سال، چهار فصل را می گذراند، فصل اول کودکی و نوجوانی، فصل دوم، جوانی،فصل سوم، میانسالی، و فصل چهارم پیری و کهولت. عمدة تفاوتی که بین فصول عمر انسان و فصلهای طبیعت وجود دارد این است که فصلهای طبیعت همه ساله تکرار می شود، ولی فصول زندگی انسان تکرارپذیر نیست و فرصت های از دست رفته باز نمی گردد و لذا لحظات عمر به ویژه دوران جوانی چون سرمایة گرانبها دارای ارزش و اهمیت است و انسان باید نسبت به گذران عمر به ویژه جوانی خود، دقیق و جدی باشد، پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ می فرماید: «نسبت به عمر خود سختگیرتر و بخیل تر از پول و ثروت باش»(1) پس شایسته است که از همة دوران زندگی مخصوصاً از نیروی عظیم جوانی و گرانبهاترین فرصت زندگانی در جهت انجام بهترین کارها به خوبی استفاده کنیم. در اینجا به برخی از کارهایی که بزرگان دین سفارش کرده اند در جوانی انجام شود، به طور مختصر اشاره می کنیم.
پاورقی: 1. احسانبخش، صادق، آثار الصادقین، نشر بنیاد برگزاری نماز جمعه، ج 5، ص 26.
موضوع مطلب : جوان ، جوانی، دوران جوانی، کار جوان، بهترین کارها، بهشت بهشتیان
وقایع این روز: _ حکمین در صفین1 صبح دوازدهم یا سیزدهم2 ماه صفر سال 38 ه، لشکرامیرالمومنین «علیه السلام» مهیای جنگ شدند،اما عمروعاص حیله نمودو دستور داد تا قرآنها را بر سر نیزه کنند. صفوف جلو لشکر کفر ورقهایی از قرآن و در دیگر صفوف هرکس هر چه داشت بر سر نیزه کرد!! و فریاد می زدند « لاحکم الا لله »! منافقین مانند اشعث بن قیس ، با تضعیف روحیه لشکر حضرت آنان را به اختیار حکمین تر غیب کردند. هر چه امیرالمومنین «علیه السلام» فرمودند که این نیرنگ است، و من کلام الله ناطق هستم نتیجه نداد. سر انجام قرار بر این شد که هر لشکر حکمی از جانب خود معین کند تا حکم ایشان را هر دو طرف بپذیرند. معاویه عمروعاص را معرفی کرد و امیرالمومنین «علیه السلام» فرمود: « اگر ناچار هستیم، عبدالله بن عباس ، والا مالک اشتر نخعی حکم باشد ». اشعث و جماعت قراء و حافظین که بعداً جزء خوارج شدند را ضی به هیچکدام از این دو نشدند و گفتند: «فقط عبدالله بن قیس یعنی ابوموسی اشعری».نفاق منافقین نتیجه داد و ابوموسی و عمروعاص در « دومة الجندل » - که قلعه ای است بین مدینه و شام – جمع شدند، و با توجه به عداوتی که هر دو نسبت به بنی هاشم خصوصا حضرت امیرالمومنین «علیه السلام» داشتند و با مکر و حیله عمروعاص، حضرت را به ظاهر عزل نمودند. ابوموسی از جمله منافقینی بود که در شب عقبه (بعد از غدیر) قصد قتل پیامبر«صلی الله علیه و آله» را داشتند.3 بدین ترتیب فردای آن روز در بین جمعیت ابوموسی به عمرو گفت: تو معاویه را از امارت خلع کن ، تا من هم علی بن ابی طالب «علیه السلام» را خلع نمایم.عمروعاص گفت: من هرگز بر تو کهعامل ابوبکر و عمر بوده ای و در ایمان و هجرت بر من تقدم داشته ای ، سبقت نمی گیرم! ابن عباس گفت:ابوموسی! پسر نابغه تو را فریب ندهد،ولی او به گفته ابن عباس گوش نداد و ایستاد و انگشتر را از دست بیرون کرد و گفت: من علی و معاویه را از خلافت عزل نمودم و ساکت شد. عمروعاص ملعون ایستاد و گفت: « مردم شنیدید که ابوموسی، علی را از خلافت عزل کرد. من هم او را از خلافت عزل نموده و آن را برای معاویة بن ابی سفیان ثابت می نمایم که او سزاوار تر است، و من بعنوان منصوب کردن معاویه انگشتر به دست می کنم »! حکمین برای عوام فریبی فحش و دشنام بسیاری به یکدیگر دادند و دست به گریبان یکدیگر شدند و شریح قاضی تازیانه ای بر سر عمروعاص زد. ابوموسی از ترس اصحاب حضرت امیرالمومنین «علیه السلام» به مکه پناهنده شد.همه این مطالب در حالی بود که پیامبر «صلی الله علیه وآله» در غزوه دومةالجندل ابوموسی را از این کار خبر دادند و فرمودند: «حکمین در دومة الجندل گمراهند و گمراه می کنند کسانی را که از آنها تبعیت کنند ».4 امیر المومنین «علیه السلام» پس از این واقعه در قنوت نوافل، ابوموسی و سه نفر دیگر را این گونه لعن می فرمود: « اللهم العن معاویة و عمرا و اباالاعور السلمی و اباموسی الاشعری »5. 1-قلائد النحور: ج محرم و صفر ، ص 385. 2- مستدرک سفینة البحار : ج 6،ص 294. 3- شرح ابن ابی الحدید : ج 13، ص 314،315. 4- منتخب التواریخ:ص167. تتمة المنتهی: ص30-31. شرح ابن ابی الحدید: ج13،ص315. 5-شرح ابن ابی الحدید : ج 13،ص 315.
موضوع مطلب : ماه صفر، دوازدهم صفر، جنگ صفین، حکمین در صفین، عمروعاص، ابوموسی وقایع این روز: _ لیلة الهریر در جنگ صفین خاتمه جنگ صفین نبرد « لیلة الهریر » در شب جمعه یازدهم ماه صفر سال 38 ه بود. در آن شب سپاه معاویه از شدت سرما مانند سگ صدا می کردند، چون « هریر » به صدای سگ می گویند. امیرامومنین «علیه السلام» ذوالفقار به دست و سوار بر اسب پیامبر «صلی الله علیه وآله» شمشیر می زد وبه هر شمشیری که می زد تکبیری می گفت و شجاعی را به خاک می افکند. مقتولین به دست آن حضرت در آن شب بیش از پانصد نفر نقل شده است، وتا صبح مشغول جنگ بودند به گونه ای که ذوالفقار چند مرتبه خمیده شد و آن بزرگوار با زانوی مبارک آن را راست نمودند . در این جنگ جمعی از لشکر امیرالمومنین «علیه السلام» به شهدت رسیدند که از جمله آنها عمار یاسر، اویس قرنی، هاشم مرقال، پسر هاشم، خزیمة بن ثابت، صفوان بن حذیفه و عبدالله بن بدیل با برادرش عبدالرحمن بن بدیل، عبدالله بن حارث برادر مالک اشتر ، که از خواص امیرالمومنین «علیه السلام» بودند. از لشکر معاویه جمع کثیری به درک واصل شدند واین جنگ 14 ماه به طول انجامید.سر انجام با حیله عمروعاص و نفاق عده ای مثل اشعث بن قیص کندی کار به حکمیت کشید. موضوع مطلب : یازدهم صفر ، ماه صفر ، جنگ صفین ، لیلة الهریر راه کسب حضور قلب در نماز چیست؟ چگونه میتوان توفیق طاعات خاص از جمله نماز شب را یافت؟ پاسخ: موضوع یاد شده از جهات مختلف میتواند مورد بررسی واقع شود، یکی از راهکارها این است که موانع و عوامل بازدارندة حضور قلب در نماز را بشناسیم و سپس برای رفع آنها بکوشیم. برخی افراد اصل فلسفة عبادت و به خصوص نماز را نمیدانند، لذا نمیتوانند در موقع نماز حضور قلب پیدا کنند. سعی کنید که در مورد فلسفه و حکمت عبادات و نیز آثار معنوی آن بیشتر مطالعه کنید. برای ایجاد حضور قلب در نماز به راهکارهای زیر عمل نمایید:
پاورقی: 1. نهج الفصاحه، ص 65.
موضوع مطلب : عبادت ، نماز ، حضور قلب ، توفیق عبادت، توفیق نماز، توفیق نماز شب پیوند روزانه پیوندها
لوگو آمار وبلاگ
امکانات جانبی |