سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بهشت بهشتیان
صفحه نخست        عناوین مطالب          نقشه سایت              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من

وقایع این روز:

1. حمله به امام مجتبى (علیه السلام ) در مدائن

در این روز جراح بن سنان اسدى ملعون در ساباط مدائن با استفاده از تاریکى شب خنجر یا تیغى مسموم را به ران مبارک امام حسن مجتبى (علیه السلام ) زد که تا استخوان شکافت . آن حضرت از شدت درد دست در گردن او افکند و هر دو به زمین افتادند. دوستان حضرت آن ملعون را کشتند و امام (علیه السلام ) را به خانه والى مدائن ، سعد بن مسعود (عموى مختار) بردند. سعد جراحى آورد و جراحت آن حضرت را مداوا نمود1.
در این روز زیارت آن حضرت و لعن بر ظالمان و قاتلان آن حضرت مناسب است2 .

2. مسموم شدن موسى بن جعفر (علیه السلام )


در این روز در سال 183 ه‍ آقا و مولایمان حضرت موسى بن جعفر (علیه السلام ) را به دستور هارون ملعون در زندان بغداد زهر داده و مسموم کردند3.

3. فرار عمر در جنگ خیبر

در این روز در جنگ خیبر پرچم را به دست عمر دادند و او با دیدن دشمن گریخت و گروه خود را نیز به فرار تشویق کرد4.




1. مصباح المتهجد: ص 749. فیض العلام : ص 317. زاد المعاد: ص 35.
2. زاد المعاد: ص 35. فیض العلام : ص 317.
3. بحارالانوار: ج 48 ص 1، ج 97 ص 202. وقایع الیام : ج رجب ، ص 225. قلائد النحور: ج رجب ، ص 210.
4. وقایع الایام : ج 1 ص 211. مصباح المتهجد: ص 749.





موضوع مطلب : حمله به امام مجتبی، مسموم شدن موسی بن جعفر، فرار عمر در جنگ خیبر

          
دوشنبه 92 خرداد 13 :: 1:22 عصر

سیاست ما عین دیانت ما است، یعنی چه؟


افسران - تصاویر ویژه سال حماسه سیاسی ، حماسه اقتصادی

شهید مدرس در مقابل کسانی که نظریه جدایی دین از سیاست را داشتند رابطه و عینیت دین و سیاست را مطرح نمودند که برای تحلیل آن باید تعریفی از دین و سیاست ارایه شود. لذا ابتدا سیاست و سپس دین را تعریف می‌کنیم.
Politie از ریشة لاتین Polis گرفته شده و به معنای شهر و شهروندی و قانون اساسی است در زبان فارسی به معنای ریاست و فرماندهی، طرح و برنامه وارد شده است و در عربی از مادة ساس یَسُوسُ بوده که به معنای حکومت، ریاست، اصلاح امور مردم و پرداختن به امور مردم بر طبق مصالح می‌باشد.(1)
ابن خلدون سیاست را به معنای تدبیر امور جامعه در جهت جلوگیری از ظلم و ستم و تجاوز افراد به یکدیگر بر اساس موازین شریعت می‌داند.(2) از طرفی دین تعاریف گوناگونی دارد که به یک تعریف اکتفا می‌کنیم و آن تعریفی است که علامه طباطبایی (ره) ارایه می‌فرماید: «دین عبارت است از مجموعه‌ای از معارف مربوط به مبدأ و معاد (جهان هستی) و قوانین اجتماعی که از طریق وحی و نبوت به بشر رسیده است.(3) از این تعریف به دست می‌آید که دین علاوه بر پرداختن به مسائل ماوراء طبیعی به امور دنیوی مردم و هدایت آنها نیز توجه دارد.
حال که دو واژه سیاست و دین روشن شد،‌ باید گفت عبارت «سیاست ما عین دیانت ما است» ناظر به این مطلب است که علی رغم نظر بعضی از روشنفکران که بین سیاست و دیانت (دین ورزی) رابطه‌ای نمی‌بینند و بلکه آن دو را متضاد تلقّی می‌کنند و هر کدام را مربوط به حوزة‌ خاصی قلمداد می‌نمایند، ما هر دو را مربوط و همسوی با یکدیگر می‌دانیم و لذا سیاست را در قلمرو ارزشهای دینی قبول داریم و سیاست از دیدگاه ما برخاسته از نظام ارزشی دین ما می‌باشد و لذا دین ورزی محسوب می‌شود که در رأس آن ائمه اطهار ـ سلام الله علیهم ـ قرار دارند و خطاب به اولیاء دین آنان را ساسة العباد می‌نامیم.(4) بر طبق این نظر هر گونه عمل و رفتار در حوزه سیاست و تدبیر امور اجتماع، کاری ارزشی و دینی محسوب خواهد شد، هم چنان که هر گونه تلاش و فعالیت دینی و ارزشی نیز جهت تدبیر امور مردم و تشکیل نظام اجتماعی و تنظیم و تدبیر آن صورت می‌گیرد که آیات قرآن ناظر به این مطلب می‌باشند.
باید توجه داشت که از نظر قرآن اصولاً فلسفه بعثت پیامبران در برقراری عدالت اجتماعی و تدبیر عادلانه امور مردم می‌باشد که در سورة حدید به آن اشاره دارد و می‌فرماید: لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْکِتابَ وَ الْمِیزانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَ أَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ...(5). ما همه پیامبران را با دلایل روشن و معجزه فرستادیم و با آنها کتاب و میزان (وسیله سنجش و معیار) نازل کردیم تا مردم به عدالت قیام کنند و با آنان آهن نازل کردیم که در آن نیروی شدیدی است.
همین طور که از آیه استفاده می‌شود دین اسلام رابطة تنگاتنگ با مقولة سیاست و حکومت دارد که می‌توان آن را به تعبیر شهید مطهری به رابطه روح و جسم و پوست و مغز تشبیه نمود.(6)
لذا در دین اسلام شاهد احکام و قوانینی هستیم که در پرتو نظام اجتماعی و حکومت که موضوعی در حوزه سیاست است، اجرا شدنی است و اصولاً دین ورزی در آن‌ها بدون سیاست ورزی امکان نخواهد داشت.(7) احکامی نظیر: 1. مالیات‌های مقرر (مثل خمس، زکات، جزیه) 2. احکام دفاع همگانی، ملی تقسیم غنایم جنگی و برخورد با اسرا. 3. احکام حقوق و جزایی نظیر دیات و قصاص. 4. احکام مربوط به امر به معروف و نهی از منکر و شرایط آن.
بنابراین احکام و قوانین در دین از یک سو ناظر به گسترش وبسط ارزش های والای الهی و انسانی و از سوی دیگر معطوف به تدبیر امور جامعه و رتق و فتق امور در مسیر عدالت اجتماعی است. از این رو یک سیاستمدار مسلمان و با دیانت به دنبال هر هدفی نخواهد بود، علاوه این که جهت رسیدن به اهدافش از هر ابزاری و وسیله‌ای بهره نخواهد گرفت که در این زمینه اشاره به جملة حضرت علی ـ علیه السّلام ـ مناسب است. ایشان در مقایسه خود با معاویه چنین می‌فرمایند:
و الله ما کان معاویة بادهی منّی و لکنّه یغدر و یفجر و لولا کراهیة الغدر لکنتُ ادهی الناس.(8) به خدا سوگند معاویه زیرک‌تر (سیاستمدارتر) از من نیست، ولی شیوة او پیمان شکنی و ناپاکی است و اگر خیانت را ناخوشایند نمی‌داشتم هر لحظه من زیرک‌ترین مردم بودم.
هم چنان که در موقعیت‌هایی که مواجه با ضرر مادی می‌شود دست از باورهای دینی خود برنخواهد داشت و رفتار سیاسی مغایر با نظام ارزشی خویش از خود بروز نخواهد داد. نظیر برخورد حضرت امام ره با سلمان رشدی و کوتاه نیامدن از حکم صادره حتی به قیمت تحریم اقتصادی و تهدید نظامی کشورهای غربی بر علیه جمهوری اسلامی ایران .



1. ابن منظور, لسان العرب،بیروت، ج 6، ص 108.
2. عبدالرحمن بن خلدون، مقدمه محمد پروین گنابادی، انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ پنجم، 1366.
3. طباطبایی، محمد حسین، المیزان، تهران، انتشارات محمدی، ج 2، ص 405.
4. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، زیارت جامعه کبیره.
5. حدید : 25.
6. مطهری، مرتضی، امامت و رهبری، صدرا، ص 32.
7. موسوی خمینی، سید روح الله، ولایت فقیه، مؤسسه نشر آثار امام خمینی، چاپ دوّم، 1373، ص 6.
8. نهج البلاغه، فیض الاسلام، بی‌تا، خطبه 20.




موضوع مطلب : سیاست، دیانت، تعریف شهید مدرس از سیاست، بهشت بهشتیان، تعریف دیانت، و .....................................

          
یکشنبه 92 خرداد 12 :: 8:12 عصر

وقایع این روز:

_ فرار ابوبکر در جنگ خیبر

در این روز در ایام جنگ خیبر علم به ابوبکر داده شد و او با دیدن دشمن گریخت و گروه خود را نیز به فرار تشویق کرد1.



1. وقایع الایام : ج 1 ص 211.




موضوع مطلب : وقایع بیست و دوم رجب، فرار، فرار ابوبکر در جنگ خیبر ، بهشت بهشتیان، جنگ خیبر، ........

          
یکشنبه 92 خرداد 12 :: 8:29 صبح

تک زنگ زدم، که بگم به یادتم رفیق.

کم توقع بود. اگر چیزی هم براش نمی خریدیم، حرفی نمی زد. نوروز آن سال که رسیده بود، پدرش رفت و یک جفت کفش نو برایش خرید. روز دوم فروردین قرار شد برویم « دید و بازدید». تا خانواده شال و کلاه کردند، علی غیبش زد. نیم ساعتی معطل شدیم تا آمد. به جای کفش، دمپایی پاش بود. گفتم : مادر، کفشات کو؟! گفت: « بچه ی سرایدار مدرسه مون، کفش نداشت، زمستان را با دمپایی ها سر کرده بود». با اینکه دوازده سال بیشتر نداشت، همیشه به یاد فقرا و بچه یتیم ها بود.

(خاطره ای از شهید علی چیت سازان)

لن تنالوا البرّ حتی تنفقوا ممّا تحبون، و ما تنفقوا من شیء فانّ الله به علیم.

سوره ال عمران، آیه 29.

روغن سوخته نذر امام زاده نکنیم!

خدا حساب کتابش دقیقه

هوای ما رو داره.




موضوع مطلب : تک زنگ، به یادتم رفیق، خاطرات شهدا ، داستانک، بهشت بهشتیان. ....

          
چهارشنبه 92 خرداد 8 :: 6:3 عصر

وقایع این روز:


1. وفات ابراهیم فرزند پیامبر (صلى الله علیه و آله )

در سال 10 ه‍ ابراهیم فرزند پیامبر (صلى الله علیه و آله ) از دنیا رفت1 . مادر این بزرگوار ماریه قبطیه بود2. سن ابراهیم هنگام وفات به قولى 18 ماه و چند روز، و به قولى یک سال و ده ماه و هشت روز بود3.

2. شهادت حضرت زهرا (علیها السلام )

شهادت حضرت صدیقه طاهره (علیها السلام ) به نقل ابن عیاش در این روز است4 .

3. اول خلافت شوم یزید

در این روز یزید ملعون خلافت غصب شده را در دست گرفت . سه روز بعد از مرگ معاویه و دفن او در 15 رجب ، یزید به دمشق آمد و کنار قبر او رفت و گریست . بعد از آن به کاخ رفت و تا سه روز بیرون نیامد. سپس در روز 21 رجب به مسجد آمد و به منبر رفت و خطبه خواند5.




1. منتخب التواریخ : ص 76. فیض العلام : ص 313. مصباح المتهجد: ص 747. زاد المعاد: ص 34.
2. قلائد النحور: ج رجب ، ص 185 - 186. شرح حال این بزرگوار در تتمه محرم به تفصیل بیان شده است .
3. بحار الانوار: ج 22 ص 152.
4. مصباح المتهجد: ص 747. زاد المعاد: ص 35.
5. وقایع الایام : ج 1 ص 208.






موضوع مطلب : وفات ابراهیم فرزند پیامبر، اول خلافت شوم یزید، وقایع هجده رجب ،

          
چهارشنبه 92 خرداد 8 :: 8:7 صبح
<   1   2   3   4   >   
پیوندها
لوگو

آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 8
  • بازدید دیروز: 26
  • کل بازدیدها: 1103663
امکانات جانبی